نمایش پیغام
نیاز به همکاری : جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید
360 رنگ
گالری عکس نسن
نیاز به همکاری
محرم 98
نظرسنجی بسیج
معرفي روستا

روستاي نسن نور

معرفي روستا

معرفي روستا

معرفي روستا

معرفي روستا

معرفي روستا

معرفي روستا

روغن دنبه گوسفند

فواید و خواص روغن دنبه

کنترل چربی خون

هضم و جذب روغن دنبه، خیلی راحت تر از روغن های نباتی جامد و مایع می باشد و اگر به اندازه و صحیح مصرف شود ، چربی خون را کنترل می کند و برای سرخ کردن غذاها نیز می توان از آن استفاده کرد.

  • پنجشنبه 23 مرداد 1399
ادامه مطلب
گون ها را حفظ کنیم...
گوَن گیاهی است که در سخت ترین شرایطِ آب و هواییِ نزدیک قله کوه ها (اختلاف دمای بالای °30 در شبانه روز) که کمتر گیاهی تاب می آورد، رشد می کنند و جلوی فرسایش خاک، در اثر روان شدن آب های سطحی، در تندترین شیب ها را می گیرد.
 
این ارتفاع، یعنی بالای 2000 متر، محل ریزش باران های بسیار شدید در اثر صعود یکباره هواست. به بیانی دیگر منشا سیل های سهمگین همین دامنه های نزدیک به قله هاست. اما گَوَن ها به خوبی از پس این مشکل بر می آیند. و سیل بندهای طبیعی هستند.
 
گیاه خاکی (هوموس) که گَوَن ها بر جای می گذارند به دیگر گونه‌های گیاهی کمک می کند تا رشد کنند.
 
گَوَن ها در خوراک دهی به جانوران نیز نقش دارند. هم با برگ های بسیار کوچک خود به چهارپایان غذا می دهند و هم با گل های خوشبوی خود به حشرات به ویژه زنبورهای عسل شهد می رسانند.
 
خانه و پناهگاه بسیاری از گونه های جانوری مانند کبک، خرگوش، روباه و ... لا به لای بوته‌زارهای گَوَن است. 
 
گَوَن ها علاوه بر نگهداری آب و خاک برای ما انسان ها خوراک و پوشاک آماده می کنند. از نوعی گون به نام گون سفید ماده دارویی و صنعتی کتیرا به دست می آید که همگان از کاربردهایش شنیده ایم.
 
گون به راحتی آتش می گیرد و حتی در بهار و تابستان هم ظاهری خشک مانند دارد. به همین علت برخی فکر می کنند چون گیاه خشکی است پس می توانند از آن به عنوان سوخت استفاده کنند. در صورتی که این موجود صبور و پرطاقت به خاطر شرایط سخت آب و هوا و خاک خودش را خشک و بی جان نشان می دهد. اما زنده اند و زندگی بخش.
 
حتی گون هایی که خشک شده اند و بر روی خاک افتاده اند، جلوی راه افتادن سیل را می گیرند و بستری می شوند برای رویش گونه های دیگر گیاهی.
 
پس اگر این بار به کوهستان رفتیم، به این گیاهان شگفت انگیز به دیده احترام و بزرگی بنگریم. ما مدیون گون هستیم.
 
 
👈حفظ محیط زیست یکی از مهمترین وظایف ماست 
  • چهارشنبه 11 تير 1399
ادامه مطلب
گیاه گون

خواص گون (Milkvetch) در ریشه، صمغ (کتیرا) و عسل گون تهیه شده از شهد گل‌های این گیاه نهفته شده است. در ادامه خواص گون را بیشتر بشناسید.

  • یکشنبه 31 شهريور 1398
ادامه مطلب
کلیپ طبیعت نسن

اولین کلیپ در خصوص طبیعت بهار نردن می باشد که شما با مراجعه به ادامه مطلب می توانید این و سایر کلیپ ها را به صورت آنلاین مشاهده و دانلود کنید.

منبع: طبیعت نسن

 

  • پنجشنبه 20 تير 1398
ادامه مطلب
گرماس

یک خوراک محلی مازندرانی است که یه صورت زیر طبخ می شود:

کته تازه (پلا تازه)  پخته و آن را در دیگ بزرگتر ریخته و سپس شیر ولرم را آهسته به آن اضافه می کنیم. و همزمان آن را هم می زنیم تا جاییکه این آمیختگی دارای قوام باشد.

پس از آن ماست تازه را آهسته آهسته به آن اضافه کرده و مانند قبل همزمان آن را خوب هم بزنید. سپس اندکی کره محلی به آن اضافه کنید.

غذای گرماس آماده می باشد. گرماس از غذاهای رایج مردم کوهپایه و جنگل مازندران به ویژه چوپانان و گالشها می باشد.

  • جمعه 24 خرداد 1398
ادامه مطلب
گل خشخاش

نام یک گونه گیاه علفی یک‌سالهٔ گل‌داری است. گیاه خشخاش از تیر تا  اوایل مرداد در منطقه اطاف نسن به خصوص گردنه لاوش گل می‌دهد. بخش‌های مختلف خشخاش به ویژه شیرهٔ خشک‌شدهٔ کاس‌برگ آن که به تریاک معروف است خاصیت آرام‌بخش، ضد درد و ضد اسهال دارد.

از این گونه آلکالوئیدهایی استخراج می‌شود که مصارف دارویی و صنعتی بسیاری دارد از جمله مورفین، تبایین، کدیین، نارسیین و چند آلکالویید مهم دیگر. همچنین این گونه واریته و کولتیوارهای زیاد و گوناگونی نیز دارد. پس از رسیدن میوه که به صورت کپسول است با خراشیدن آن شیرآبه سفیدرنگی بدست می‌آید که با خشک کردن آن (آب آن گرفته شود) ماده‌ای قهوه‌ای رنگ به نام تریاک حاصل می‌شود.

  • شنبه 06 خرداد 1396
ادامه مطلب
 سبزی محلی سیرک (تره کوهی )

شبیه به سبزی تره یا تره فرنگی میباشد.طعم تند مثل پیاز و سیر دارد.در مناطق کوهستانی و سرد مازندران به صورت خود رو تا اواخر خرداد ماه می روید .سیرک معمولا در سبزی پلو و کوکوه استفاده میشه.سبزی پلوی سیرک به همرا کره گوسفندی و ماست محلی و قورمه بسیار لذیذ و خوشمزه است.

  • یکشنبه 10 ارديبهشت 1396
ادامه مطلب
گلپر و خواص آن

گیاهی است مقوی معده و سایر اندام های دستگاه گوارش و دفع کننده نفخ دستگاه گوارش، ترشحات معده را زیاد کرده و سموم بدن را دفع می کند، ضدعفونی کننده و میکروب کش قوی است، خوردن آن به میزان کم، باعث نشاط و شادی شده و در هضم غذا موثر است، برای کمردرد رطوبی نیز مفید بوده و می توان آن را همراه با غذاها میل کرد.
گلپر قطع کننده بلغم و دفع کننده باد و نفخ شکم است، بهترین دارو برای معالجه هیستری است، در ریشه آن خواص بی شماری نهفته، اگر از تشنج و ناراحتی های عصبی رنج می برید از آن استفاده کنید.

خوردن گلپر ذهن را باز و حافظه را زیاد و نسیان را کم می کند و ابلهی و حماقت را از بین می برد. برای فلج، لقوه و بی حسی اعضا مفید است.


 

  • شنبه 30 بهمن 1395
ادامه مطلب

مطالب سایت بر حسب